Припомняме, че въззивният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза на Станислав С., която да

...
Припомняме, че въззивният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза на Станислав С., която да
Коментари Харесай

Страшният Станислав лее крокодилски сълзи - помагал на стари хора и деца! Съдът го пусна у дома

Припомняме, че въззивният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза на Станислав С., която да откри дали страда от психологично заболяване и в случай че страда дали то е съвместимо с изискванията на следствения арест. По време на днешното правосъдно съвещание беше изслушано заключението на вещото лице - психиатър, което е изрично, че влошеното психологично здраве на обвинения изрично не му разрешава да остане в изискванията на ареста.
Представителят на Апелативна прокуратура оспори изводите на съдебно-психиатричната експертиза и настоя съдът на удостовери определението на ОС- Сливен като вярно и законосъобразно. 
Станислав помоли през сълзи въззивния състав за по-лека мярка, с цел да потвърди, че не е направил закононарушението. Добави, че помагал на доста остарели хора и се грижил за две деца, които не били негови.
Втората инстанция изрично споделя изводите за съществуване на обосновано съмнение, че точно Станислав С. е създател на закононарушенията, за които е упрекнат. 
Съдът е безапелационен, че не е отпаднала заплахата той да се укрие от правораздаването. Наличието на новонастъпило събитие - влошено психологично здраве на обвинения постанова смяна на взетата по отношение на него мярка за процесуална насила от "задържане под стража " в "домашен арест ", написа в определението на Апелативен съд - Бургас.
Постановеният правосъден акт е финален.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР